Coding-on és GitBucket-en hamarosan elérhető a blog forráskódja és adatbázis felépítése. Az ide feltöltött kód mindig régebbi változat lesz, mint ami ezt az oldalt futtatja. Lehetséges, hogy nem minden téma kerül fel, valamint egyes funkciók hiányozhatnak.

Miért kellett saját rendszer?

Ez az oldal, más oldalakkal együtt egy Raspberry Pi B (első gen.) lapon fut, ami nem a teljesítményéről híres. Kipróbáltam több blog motort, mint WordPress, Drupal, stb., de az eredmények borzalmasak voltak. Volt, amelyiket fel sem lehetett "telepíteni", annyira sok erőforrásra van szüksége. WordPress-t, Drupal-t, és egyéb rendszereket használtam korábban is, készítettem megjelenéseket hozzájuk. Tapasztalatom szerint a legtöbb ilyen rendszer tele van fölösleges funkciókkal, melyek csak lassítják a működésüket és fölöslegesen foglalnak le erőforrásokat.
Itt jön képbe az Insanely. Alapból képes tag-eket, posztokat, oldalakat és profilokat kezelni. A plugin rendszernek köszönhetően lehet különböző bővítményeket készíteni hozzá, melyek tovább okosítják a rendszert. Mivel minden más moduláris, csak azok a dolgok futnak, amik feltétlenül szükségesek.

Mennyivel gyorsabb ez a rendszer a többitől?

Fogalmam sincs, nem mértem. Az biztos, hogy egy friss WordPress-hez képest ez 100 bejegyzéssel is legalább 1000%-kal gyorsabb. Nem vicc. Míg a WP 4-5 másodpercet tököl egy üres oldal generálásával, ez pár ms alatt kész mindennel.

Mi szükséges a működtetéshez?

Legalább 1MB tárterület, PHP 5+, bármilyen szerver, Rewrite Modul a linkekhez. Az utóbbit nem szívesen adják ingyenes tárhelyek mellé.

Át lehet másolni a régi bejegyzéseket?

Alapból nincs importálásra lehetőség, de egy kis SQL tudással bármi lehetséges.