A Filtr. felhasználói szempontból egy központi adatbázis, mely a felhasználók adatait tárolja, valamint egy hitelesítő rendszer, amivel bizonyos szolgáltatásokat lehet elérni külön belépés szüksége nélkül.
Erre azért van szükség, hogy az elavult think.-et egy dinamikusabb hitelesítési rendszerre cseréljük, valamint egyszerű adatkezelést tesz lehetővé és adatbiztonsági szempontból is sokkal előnyösebb.

Az egyes oldalak külön alkalmazásoknak felelnek meg hitelesítési szempontból, így azok első használatakor engedélyezni kell az adatszolgáltatást. Olyan adatokat kérdezhetnek le az alkalmazások, mint név, felhasználónév, email cím, valamint az alkalmazás által tárolt adatokat. Ezeket maga az alkalmazás tudja elmenteni a Filtr. adatbázisba, így biztonsági szempontból ezek prioritása alacsony.

Milyen oldalakhoz szükséges Filtr. fiók?

Az összes olyan S.I. (sandros.hu domainen futó) oldalhoz, amelyek használatához eddig belépés volt szükséges. Egyes oldalak még a régi think. API-t használják, ezeken az oldalakon felhasználónév és jelszó páros megadása szükséges, azonban 2015. 05. 01-ig minden oldal Filtr. hitelesítésre fog váltani.

Mi szükséges a regisztrációhoz?

Publikus név (ez jelenik meg névként hozzászólásoknál, megszólításoknál), felhasználónév, jelszó, érvényes email cím, valamint némi IQ. Ha elrontod az IQ tesztet, egy ideig nem fogsz tudni regisztrálni.

Mi szükség van erre? Robotok elleni védelemre tökéletes, oktatási célra már annyira nem.

Problémád van a használatával kapcsolatban? Írj bátran!